home Meny close
Meny

Retur og reklamasjon

Retur

I forsendelsen din skal det vedligge en returlapp som du kan benytte. Denne klistres utenpå pakken, og leveres inn på samme sted som du hentet den. Retur hos oss koster 99 kr, og er selvsagt med sporing, så vi alltid har kontroll på pakken.

Du har ansvar for at pakken returneres forsvarlig, dvs. at den er pakket inn på en måte som ikke kan skade varen. I tillegg skal alle merkelapper være intakt. 

Du kan selvsagt også velge å sende denne via vanlig post, da betaler du returen selv. Vi vil til enhver tid anbefale deg å sende denne med sporing, slik at du har kontroll på at denne faktisk kommer i retur. Kommer den ikke i retur, får du dessverre ingen penger tilbake.

Bytte vare?

Om du har mottatt en vare som ikke passer, eller du ønsker å bytte farge/størrelse, ber vi deg først ta kontakt med oss på mail. På denne måten kan vi holde av varen du ønsker å bytte til, til den andre har kommet i retur. Benytt returlapp som er vedlagt i pakken, og lever inn på samme sted som henting. Vi ønsker også at du skriver en beskjed i pakken, om at du skal bytte, og hva du skal bytte i – så det blir enklest mulig for oss.

Reklamasjon

Har du mottatt en vare som er ødelagt, eller har varen blitt ødelagt under bruk, og du mener det er en reklamasjon, ber vi deg sende oss mail om dette. I mailen ønsker vi at du dokumenterer skaden på bilder, slik at vi lett kan se om dette er en gyldig reklamasjon eller ikke.